START celei de-a III-a ediții DigitalING – Carieră în FIMIM la Universitatea Ovidius din Constanța

START celei de-a III-a ediții DigitalING – Carieră în FIMIM

la Universitatea Ovidius din Constanța

 

Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă (FIMIM) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, în data de 26 noiembrie 2022, startul pentru cea de-a III-a ediție a evenimentului DigitalING – Carieră în FIMIM, dedicat atât elevilor cât şi studenţilor din domeniul ştiinţelor inginereşti, în cadrul unei expoziţii realizate în timp real „Robots Show” în colaborare cu Asociația “Informatică pentru viitor” Constanța, informează conf. univ. dr. ing. Lucia Melnic, decanul facultății.

 

Potrivit sursei citate, startul acestui eveniment a fost unul inedit, în sensul participării complete din punct de vedere al vârstei şi cel al pasiunii, cu elevi din categoria de vârstă 8 -18 ani, ce au demonstrat timp de peste 10 ore că au bucuria, pasiunea şi determinarea de a crea în domeniul limbajelor de programare, algoritmică, robotică, modelare 3D, web, aplicații pentru mobil, aplicații desktop, grafică și jocuri.

 

Prezenta creațiilor în materie de robotică și programare a atras un număr de peste 150 de vizitatori, elevi şi cadre didactice precum şi studenţi „Ambasadori FIMIM”, ce le-au fost alături pe parcursul derulării expoziţiei. Cei peste 35 de elevi expozanţi au răspuns tuturor întrebărilor cu răbdare, cu multă pasiune şi au premiat vizitatorii prin organizarea unei tombole pentru cele mai interesante întrebări dar şi pentru propuneri de îmbunătatire a invenţiilor.

DigitalING este un eveniment complex, derulat de FIMIM, în care ţinta o reprezintă conectivitatea din sistemul educaţional elev - student - angajator şi unde transformarea digitală ne integrează.

 

Evenimentul DigitalING, derulat de FIMIM, va continua şi în perioada 7 – 8 decembrie 2022, unde elevii se vor întâlni cu studenţii, de data aceasta la orele de laborator ale acestora şi unde vor descoperi tainele ingineriei. Angajatorii vor fi alături de studenţi pe parcursul unor workshop-uri unde aceştia vor înţelege ce presupune aplicarea noţiunilor studiate din domeniul ştiinţelor inginereşti în practica industrială, precizeaza conf.univ.dr.ing Melnic Lucia.